Praha T2 - Erste Premier Lounge
Teorií a informací co udělá ČSOB je tu dost, tak teď bych vyčkal co (jestli vůbec něco) se skutečně stane ohledně Premium účtu, MCWE karty a tak vůbec... Využívám MCWE kvůli salonkům a cest. pojištění, při půjčené auta a hodí se o rok delší záruka (= pojištění) při nákupu elektroniky. Ale spořicí a investiční produkty jsou v ČSOB dlouhodobě tragické a pokud bych tam měl mít nebo pravidelně posílat nějaké hodně vysoké částky jen kvůli MCWE, tak se bez ní obejdu a nějakou (obyčejnou) kreditku kvůli půjčení auta mi dají v některé z jiných bank, kde mám účet. Nebo se třeba v ČSOB vzpamatují a nabídnou nějaké rozumné spořicí a investiční produkty, aby mělo smysl v ČSOB ty větší peníze mít uložené/investované...
Pokud někdo potřebuje obrat na účtu, můžeme se dohodbout. Já mu budu dávat cash a on to bude přeposílát na můj účet už vyprané. Je to win-win situace a obrat bude slušný, i na diamantovou kreditku.
Je chvályhodné, pokud je někdo finančně vzdělaný a optimalizuje služby tak, aby platil na různých, i skrytých, poplatcích co nejméně. Zároveň je ale jasné, že banka je firma založená za účelem zisku. Takže nebude dávat benefity za tisíce "mrtvým" účtům, které jí nic nepřináší. Takže zavedení nutnosti "nevýhodných" depozit / investic je nutné akceptovat a je s podivem, že to trvalo tak dlouho (asi byly při covidu náklady malé). A spočítat si, jestli se mi ty benefity vyplatí, nebo ne. Zatímco salonky (zejména na odletu z domovského letiště) jsou celkem zbytná věc, celoroční cestovko, Orlen Tankarta. Ty reálně přináší úsporu. Takže dokud třeba nákup ETF za 299 999 Kč přes Patrii vyjde na 425 Kč a potom 360 Kč ročně custody fee (0,12 % p.a.), tak to mi jen Tankarta uspoří za zhruba 4 tankování. Takže z mé strany ty depozita vytvořím, i kdyby mě to mělo něco stát. Stále to bude výhodnější.
Můžu se zeptat, ke které kartě je ta Orlen Tankarta a jak to funguje? Trochu se tady pomotalo ČSOB a Erste, tak se ztrácím. Díky
Tankartu se slevou 2,20 Kč z vyhlašované ceny má ČSOB premium.
hankaa napsal(a):[citace="Mandre"]
[citace="hankaa"]
V pondělí Erste na T2 narváno, nepouštěli "cizí" klienty. Docela čára přes rozpočet. Dá se toto nějak předem ověřit? Předpokládám, že rezervovat ne.
Jednou jsem tam volala a rekli mi, ze Erste pusi vzdy. U LK musis cekat, az se uvolni misto. To neni nic noveho, v LIS jsme cekali pul hodiny, narvano bylo taky.
[/citace
Takhle mě vyšoupli fakt poprvé, jo holt každý den premiéra. Souhlasím s @Sue - nalákají a pak postupně řežou. Možná by pak stálo za to zvážit PP, ale pro mě (socku, jak píší někteří) ne za cenu 459 Eček.
[/citace]
kdybych dneska cestoval co driv, jdu do Revolut Ultra... Porovnání plánů Revolut | Revolut Česko .. neomezene salonku, dobre pojisteni + cashback na ubytovani .... (specialne pokud litas sluzebne a muzes platit touhle kartou tak se ti to vyrazne prolevni)
Díky za info o tý Orlen kartě, vůbec jsem netušil, že i tohle je součástí ČSOB premium. Hlavně že posílají samé blbosti v těch newsleterech, ale tohle vědět nedají.
Každopádně jsem to při té příležitosti projel komplet a v benefitech u Visa Infinite (na webu Visa) je mimo jiné možnost získat na tu kartu Sixt Platinum Membership, což se taky někomu může hodit, zejména pro výpůjčky v USA.
tmx napsal(a):Tankartu se slevou 2,20 Kč z vyhlašované ceny má ČSOB premium.
https://www.csobpremium.cz/partn...en-benzina
Taky jsem netušila :)
Tak jsem schválně zkusil splatit kreditku v ČSOB Smart a nabízí provedení platby až zítra. Rok 2024. Vsadím se, že stále jedou v Cobolu na devadesátkovém mainframe.
Normálně jsem právě v ČSOB smart udělal splátku z běžného účtu na kreditku .
Trvalo to asi dvě sekundy (posláno jako "okamžitá platba").
Problém bude někde jinde.
... možná vím, proč vám to nejde.
Vy jdete do "Kreditní karta / Splátka". To vás nechá udělat až zítra.
Jděte normálně do běžného účtu, tam vyberte platba, jako cílový účet dejte účet kreditky, zaškrtněnte (nechte zaškrtlé) "okamžitá platba" a platba se provede ihned a zůstatek kreditky se i okamžitě aktualizuje.
takže ty vtipy o cobolu se tak úplně nepovedly. Tady spíš zaspalo UX oddělení.
Tak to je novinka. Dříve nešlo posílat okamžité platby mezi vlastními účty v ČSOB. Proto jsem použil Airbank jako prostředníka.
Tohle jsou všechno pořád stejné figle. Sleva na benzinkách je také dost iluzorní, protože bývá jen na těch nejdražších, kde si jí mohou dovolit. Nemají moc výtoč a tak si to kompenzují různými smlouvami a slevami.
Lord Pitzbudka napsal(a):... možná vím, proč vám to nejde.
Jděte normálně do běžného účtu, tam vyberte platba, jako cílový účet dejte účet kreditky, zaškrtněnte (nechte zaškrtlé) "okamžitá platba" a platba se provede ihned a zůstatek kreditky se i okamžitě aktualizuje.
Mě ve Smart bankingu teda fungují běžně obě varianty. Jak splátka přímo v kreditní kartě, tak převod mezi účty.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tohle jsou všechno pořád stejné figle. Sleva na benzinkách je také dost iluzorní, protože bývá jen na těch nejdražších, kde si jí mohou dovolit. Nemají moc výtoč a tak si to kompenzují různými smlouvami a slevami.
Ta kartička má význam jen pro lidi, co bydlí v Praze nebo kdekoliv, kde jsou dražší pohonné hmoty v ČR. Ta vyhlášená cena je o něco nižší, než běžná Orlen v Praze a odečte se z ní 2,20. Ale je vyšší než Orlen v Královohradeckém kraji. Má to výhodu, že můžeš klidně tankovat i na dálnici a je ti to jedno.
Kartička se hodi. Já taky tankuju většinou doma na levné benzině, ale člověk je často i i jinde po republice a pak se nemusí ohlížet, kde natankuje. Je jasné, že pro ty, co maji v okolí dražší pumpy, se to vyplatil víc. A ti co tankují na Onu se s tím nemusí zabývat vůbec.
Ondrab napsal(a):[citace="Lord Pitzbudka"]
... možná vím, proč vám to nejde.
Mě ve Smart bankingu teda fungují běžně obě varianty. Jak splátka přímo v kreditní kartě, tak převod mezi účty.
[/citace]
Me za normálních okolností také. ale nekdy kolem desáté jedenácté večer csob zacina uzaverku, ktera trva asi do dvou do trech do rána, a web aplikace i mobilni aplikace se pak chovají tak, že u nekterych plateb rovnou nastavují datum realizace az na další den a nedovolí ji realizovat hned.
Týká se to např. převodů ze spořáků -> kamkoli nebo třeba právě splátky kreditky, pokud ji clovek chce delat skrz funkci "splátka kreditky", a ne jako "normální převod"
niemandos_1 napsal(a):Kartička se hodi. Já taky tankuju většinou doma na levné benzině, ale člověk je často i i jinde po republice a pak se nemusí ohlížet, kde natankuje. Je jasné, že pro ty, co maji v okolí dražší pumpy, se to vyplatil víc. A ti co tankují na Onu se s tím nemusí zabývat vůbec.
Ono už kupodivu, třeba dnes, nevychází zase o moc levněji ani to ONO. Natural 95 na ONO 37,50 a přes tankartu na Orlen 37,69.